IMG-LOGO
Препорачано од
gifing logo
Работно време

Како функционира

plate
Одбери хроно
програма
delivery
Претплати се
на мени
food
Храни се
правилно

1. Креирате Ваш профил и се регистрирате на нашата Веб страница.
2. Одбирате едно од менијата објавени на Веб страницата кое одговара на вашите потреби.
3. Се претплатувате за истото.
4. Наша обврска е да избереме намирници, да ги готвиме и навремено да Ви ги доставиме оброците во вистинското време и на вистинското место.
5. Вие само одвојувате време за себе и уживате во здрав и нутритивно квалитетен оброк.

mint
Програми на исхрана
Вегетаријанска исхрана- доручек и ручек

Вегетаријанска исхрана- доручек и ручек

Велигденско посно неделно мени

За Велигденскиот пост подготвивме мени составено од посебно одбрани намирници, соодветно избалансирани, преку кои добивате нутритивно богати оброци кои ги нудат сите хранливи материи потребни на организмот во текот на денот.
Нека посните денови ви поминат во мир и свежо приготвена храна. 

Неделно мени- вегетаријанска исхрана

Ова мени е наменето за сите они кои сакаат да започнат со вегетаријанска исхрана но до сега немале можност да го испробаат тој начин на исхрана. Овој пакет содржи 3 комплетни вегетаријански оброци за период од 5 работни денови, составени од Др. Ана Гифинг. 

Др. Гифинг

Др. Ана Гифинг

Докторката Ана Гифинг со години ги проучувала најновите научни истражувања кои се однесуваат на успорување на процесот на стареење кај луѓето, во рамките на таканаречената "Anti Ageing" медицина.

Комплетното свое животно и професионално искуство го пренела во сопствената Хроно програма, која вклучува правилна исхрана и секаква превенција на организмот од болести, при што секој човек би можел здраво и да доживее длабока старост .
Dr.Gifin

Последно на блогот

Jan 09, 2020 / admin@dishwish.mk

Печурките кои уште популарно ги нарекуваме ,,шумско месо'', претставуваат незаменлив дар од природата. Како храна и лек присутни се повеќе од илјада години. Во почетокот човекот ги користел дивите видови, а потоа се почнало и со нивно култивирање и одгледување. Постојат повеќе од 70 илјада видови на печурки, но некои од нив се и отровни, па поради тоа кога станува збор за консумирање на печурки во одредени ситуации неопходна е и консултација со стручно лице.

Прочитај Повеќе

Dec 30, 2019 / admin@dishwish.mk

Витаминот Б12 (цијанокобаламин) е витамин кој е растворлив во вода. Честата појава на анемија најчесто се поврзува со недостатокот на витамин Б12 и малиот внес на храна од животинско потекло. Изворите на овој витамин се исклучиво во храна од животинско потекло.

Прочитај Повеќе

Dec 19, 2019 / admin@dishwish.mk

Фитинската киселина претставува составен дел во исхраната од растително потекло. Најмногу е застапена кај житарките, маслодајните семиња, мешункасти растенија кои содржат 1- 2% фитати, или 60- 90% од вкупниот фосфор.

Прочитај Повеќе

Хроно Исхрана за поцетници

Бесплатна е-книга за хроно почетници од Д-р Гифинг

Регистрирај се за некоја од нашите хроно програми на исхрана и добиј ја бесплатно книгата на Д-р Гифинг за хроно почетници.

Корисниците за нас

John Miller/ Working in Embassy
John Miller/ Working in Embassy

Excelent service. Amazing food and even more important great results. I recommend DishWish.mk to everyone that struggles with unhealthy style of living and health issues. .

Сања Петковска/ Банкар
Сања Петковска/ Банкар

Дома се хранам здраво, но додека сум на работа имам проблем да оддолеам на искушенијата. Со појадок менито на DishWish сум сигурна дека она што го јадам е правилно и ми помага во одржување на мојата тежина..

Милена Цветкоска/ Правник
Милена Цветкоска/ Правник

Пред извесно време добив дијагноза за дијабетес. Потребата од регулирана исхрана од страна на нутриционист ми беше повеќе од потребна. Повеќе не се грижам дали она што го јадам е правилно затоа што DishWish го прави тоа за мене..

Ивана Стојменова / Менаџер во IT компанија
Ивана Стојменова / Менаџер во IT компанија

DishWish ми помогна да заштедам време во готвење на 2 видови на ручеци за мене и семејството. Сега моите свежо зготвени хроно оброци ги добивам секој ден на адреса без да поминувам 3 часа во кујна..

@dishwish.mk
Рестриктивниот период е почетната фаза во хроно исхраната, во која телото се чисти од токсини, се ослободува од вишокот на вода, се воведуваат редовни дневни оброци и е препорачано да трае најмалку 28 дена. Доколку сакате да се ослободите од вишокот килограми, ја препорачуваме оваа хроно програма за вашата месечна претплата. Дознај повеќе за рестриктивното хроно мени на dishwish.mk

March 29, 2020

Рестриктивниот период е почетната фаза во хроно исхраната, во која телото се чисти од токсини, се ослободува од вишокот на вода, се воведуваат редовни дневни оброци и е препорачано да трае најмалку 28 дена. Доколку сакате да се ослободите од вишокот килограми, ја препорачуваме оваа хроно програма за вашата месечна претплата. Дознај повеќе за рестриктивното хроно мени на dishwish.mk

Како превенција во борбата со прекумерната телесна тежина се подразбира примена на низа чекори кои се насочени кон менување на целокупниот стил на живеење. Тука влегуваат промените од нутритивна гледна точка, воведувајки правилни принципи на исхрана, редукција на високоенергетска храна, зголемување  на физичката активност во секојдневниот живот итн. Дозволете ни да ви помогнеме во борбата противв вишокот килограми. Претплатете се на dishwish.mk.

March 27, 2020

Како превенција во борбата со прекумерната телесна тежина се подразбира примена на низа чекори кои се насочени кон менување на целокупниот стил на живеење. Тука влегуваат промените од нутритивна гледна точка, воведувајки правилни принципи на исхрана, редукција на високоенергетска храна, зголемување на физичката активност во секојдневниот живот итн. Дозволете ни да ви помогнеме во борбата противв вишокот килограми. Претплатете се на dishwish.mk.

Витаминот Б12 е витамин што е растворлив во вода. Честата појава на анемија најчесто се поврзува со недостатокот на витамин Б12 и малиот внес на храна од животинско потекло. 🥩 Прочитајте повеќе за изворите на овој витамин на нашиот блог на dishwish.mk

March 25, 2020

Витаминот Б12 е витамин што е растворлив во вода. Честата појава на анемија најчесто се поврзува со недостатокот на витамин Б12 и малиот внес на храна од животинско потекло. 🥩 Прочитајте повеќе за изворите на овој витамин на нашиот блог на dishwish.mk

Хроно оброк на денот: Пилешко филе со зеленчук. 👌 Претплатете се на неделното регуларно хроно мени и уживајте во вкусни и здрави оброци доставени на ваша адреса.
dishwish.mk

March 22, 2020

Хроно оброк на денот: Пилешко филе со зеленчук. 👌 Претплатете се на неделното регуларно хроно мени и уживајте во вкусни и здрави оброци доставени на ваша адреса. dishwish.mk

Пролетта е идеалното годишно време за богата зеленчукова супа направена од свежи намирници. Која супа ви е омилена вам?

March 21, 2020

Пролетта е идеалното годишно време за богата зеленчукова супа направена од свежи намирници. Која супа ви е омилена вам?

Уживајте во здрави и свежо подготвени хроно оброци, доставени на вашето работно место или на домашна адреса. Избери го идеалниот хроно пакет за тебе и претплати се на dishwish.mk

March 20, 2020

Уживајте во здрави и свежо подготвени хроно оброци, доставени на вашето работно место или на домашна адреса. Избери го идеалниот хроно пакет за тебе и претплати се на dishwish.mk